Превышен лимит товаров для текущего тарифного плана

1025-річчя хрещення Київської Русі монета 5 грн 2013

1025-річчя хрещення Київської Русі монета 5 грн 2013
Серія: Інші монети
Монета присвячена запровадженню Володимиром Великим християнства як державної релігії, що сприяло об`єднанню та зміцненню Київської Русі, поширенню писемності, відкрило широкі перспективи економічних і культурних зв`язків тощо.
5 гривень,
рік випуску: 2013
Тираж: 30000 шт,
Метал: нейзильбер,
Маса 16,54 грама
На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, стилізовані написи півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (угорі), рік карбування монети 2013 та номінал (унизу): П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ, праворуч - логотип Монетного двору Національного банку України. У центрі монет зображено композицію - хрест-енколпіон та фігури-символи чотирьох євангелістів: Матвія в образі ангела, Марка в образі лева, Луки в образі тельця, Іоанна в образі орла. Кожен із них крилатий і тримає Євангеліє.
На реверсі монети 5 гривень розміщено багатофігурну композицію: Володимир Великий та Андрій Первозваний, які тримають хрест, святі Антоній та Феодосій Печерські, Кирило та Мефодій, угорі - Зимненська ікона Пресвятої Богородиці, з обох боків від якої ангели, унизу півколом стилізований напис - 1025-РІЧЧЯ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ.
Художник:  аверс: Таран ВолодимирХарук ОлександрХарук Сергій  реверс: Скоблікова МаріяКузьмін Олександр
Скульптор: Іваненко СвятославДем`яненко Володимир
| Создай свой интернет-магазин бесплатно!